Skip to content

Show them what

you got

Het is zover: je begint met je zoektocht naar een nieuwe, leuke baan. Maar hoe kom je daar en waar begin je? Daarvoor is er de Re-Job Circle. Dit is een stappenplan dat je doorloopt om zo een nieuwe start te kunnen maken. Je begint bij Take-Off, gaat dan naar Explore, Prepare en Expose, om ten slotte bij YouReJob uit te komen. Op deze manier kom je stap voor stap dichter bij het werk dat bij je past.
Re-Job Circle

The Re-Job Circle

Iedere Re-Job Circle is uniek, want iedereen heeft andere kwaliteiten en wensen. Door je tijdens het doorlopen van de stappen te richten op jouw talenten, krijg je zicht op wat je mogelijkheden zijn. Zo kun je effectief solliciteren en heb je uitzicht op een baan die bij je past. Niemand is hetzelfde, daarom is het logisch dat iedereen een ander pad bewandelt. Hieronder lees je meer over elke stap die je maakt in de Re-Job Circle.

Heb je nog vragen over de werkwijze van Re-Job? Neem dan contact met ons op en wij zullen je helpen!

Take Off:
Wat is jouw talent?

Tijdens de Take-Off ga je je talenten ontdekken, zodat je hierop kunt focussen. Je stelt jezelf dan vragen als ‘Waar ben ik goed in?’, ‘Waar liggen mijn interesses?’ en, bovenal, ‘Waar word ik blij van?’.

Het is ontzettend makkelijk om alleen te kijken naar alles wat we aan onszelf moeten verbeteren. Dat is zonde. Vergelijken met anderen heeft geen zin. Kijk naar dat wat je gemakkelijk afgaat en waar je plezier in hebt. Dan groeit ook je zelfvertrouwen.

Waar krijg jij energie van? Weet je je talenten te benoemen? Misschien vind je wat jij doet wel zo vanzelfsprekend dat je je er niet bewust van bent, maar zien anderen dit als iets bijzonders.

Explore: Onderzoek
je mogelijkheden!

Als je je eenmaal meer bewust bent van wat je kunt, zet je de volgende stap: Explore. Dit is opnieuw een ontdekkingstocht. Je legt de nadruk op wat je nu al in je hebt dat van waarde is voor anderen.

In de EXPLORE-fase breng je het volgende in kaart:

  • Wat heb ik aan kennis in huis? Welke opleidingen en cursussen heb ik gedaan die mij verder helpen?
  • Welke werkervaring, vaardigheden en talenten heb ik? Op welke wijze zet ik deze in, en waar?
  • Ga ik ondernemen, wil ik als ZZP’er aan de slag, of wil ik in loondienst?
  • Wat heb ik hiervoor nodig? En als ik kennis mis, ga ik me dan om- of bijscholen
  • Wat kan ik met mijn talenten en kwaliteiten?
  • Hoe, waar, met wie en met wat wil ik mij inzetten?
  • En het belangrijkste: wat wil ik het liefst?

Voor extra ondersteuning is er Re-Job Academy, een platform waarop je contact kunt onderhouden met andere werkzoekenden. Je moedigt elkaar aan en steunt elkaar. Ook deelt Re-Job hier tips en tools voor je zoekprofiel, cv en sollicitaties. Het is echt waar wat ze zeggen… een goed begin is het halve werk!

Prepare: Aan de slag!

In deze fase van de Re-Job Circle heb je een goed beeld van wat je wilt. Je hebt een doel en gaat daarop af. Je volgt bijvoorbeeld een opleiding of cursus om de puntjes op de i te zetten. Misschien wil je weten hoe je je tijd beter in kunt delen of wil je je kennis van computerprogramma’s vergroten.

Re-Job helpt je te kiezen tussen verschillende trainingen, cursussen en opleidingen.

Expose: Laat zien wie
je bent en wat je kunt!

Als je eenmaal klaar bent om je op de arbeidsmarkt te presenteren, zet je de stap om na te denken over wie je bent en wat je kunt. Het is handig eerst te bedenken hoe je jezelf wilt presenteren en via welke kanalen. Deze overwegingen maak je samen met Re-Job. Je potentiële werkgever heeft direct een goed beeld van je.

Je start met het maken van een basis-cv, motivatiebrief en een vindbaar profiel op bijvoorbeeld LinkedIn. Als je deze basis eenmaal hebt, kan je deze ieder moment ombouwen tot een cv dat precies past bij de baan waarnaar je solliciteert. Daarnaast bereid je een krachtige Job Pitch voor, die je helpt anderen binnen je netwerk in te schakelen bij je zoektocht naar werk.

Het belangrijkst is om te laten zien wie je bent. Als je dit kunt formuleren én overbrengen, heb je de Re-Job Circle bijna voltooid en ben je klaar om weer aan de slag te gaan.

YoureJob

Spreekt de Re-Job Circle jou aan? Neem contact met ons op!

 

Re-Job: 5 stappen naar jouw droombaan