Skip to content

Re-Job

Reïntegratie

Re-integratie / Outplacement: waar begin je?

Werkgever

Als je medewerker arbeidsongeschikt is. Of langdurig ziekteverzuim dreigt, moet je als werkgever samen met de medewerker aan de re-integratie werken. Het doel is om jouw medewerker zo snel mogelijk (geheel of gedeeltelijk) weer aan het werk te krijgen.

  • Eerste spoor: De medewerker gaat weer werken bij de huidige werkgever. Mogelijk in een nieuwe of aangepaste functie.
  • Tweede spoor: De medewerker kan niet meer terecht bij de huidige werkgever en gaat werken bij een andere werkgever in een zelfde of nieuwe functie.

ReJob werkt samen met de werkgever en de medewerker en gaat op zoek naar de beste oplossing.

Werknemer

De omstandigheden kunnen soms zodanig veranderen dat het logisch is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij het vormgeven van een andere of nieuwe carrière is het fijn als je wordt geholpen bij een frisse start. Zo wordt de drempel om te beginnen lager. Bij ons ben je aan het juiste adres.

Re-Job helpt je om je weg te vinden bij een nieuwe of andere carrière. Door te kijken naar jouw kwaliteiten, valkuilen en wat je leuk vindt om te doen, kom je steeds een stap dichter bij wat bij jou past. Hiervoor hoef je geen tijd en energie te verdoen aan het veranderen van jezelf. Sterker nog: dit is helemaal niet nodig. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten. Soms moet je er simpelweg alleen nog achter komen welke dit zijn.

Dat doe je natuurlijk niet alleen. Samen met jou nemen we stap voor stap de Re-Job Circle (Link)door. Deze bestaat uit vijf fasen die je doorloopt om uiteindelijk weer met plezier aan het werk te kunnen:

  1. Take Off
  2. Explore
  3. Prepare
  4. Expose
  5. YouReJob

Iedere stap zal je helpen bij het vormen van het beeld over wat je wilt en wie je bent. Samen met jou en je werkgever zoeken naar een frisse start.

 

Re-Job: 5 stappen naar jouw droombaan